Over Sjarai

 “Er is een verband tussen het menselijk lichaam en elk trauma, mentaal of fysiek, dat je ooit hebt opgelopen.

Mijn methodes Yaaya Yoga & Soft Yoga bewijzelf zichzelf

als

helende kracht.”

Welkom! Ik ben Sjarai en leuk dat je op de pagina bent waarop je iets over mij te weten kan komen.

Dans & Yoga

In 2008 ben ik afgestudeerd als HBO Docent Dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Hier kwam ik er in 2004 achter dat ik in de wieg was gelegd om les te geven en mijn carrièreplannen een andere wending namen. Ik stond al heel snel voor de klas en gaf vanaf 2005 wekelijks moderne dans- en balletlessen. Ik heb me gespecialiseerd in de moderne danstechnieken van Graham, Limón en Horton en ben altijd een groot fan geweest van yoga en somatisch bewegen.
Ik studerend voor psoas-savvy instructor met Liz Koch

Sjarai Meijer

a 2008: Bachelor of Dance in Education - Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

a 2010: Personal Trainer - National Academy of Sports Medicine

a 2010: Mijn eerste yogapraktijk gestart

a 2012: Gecertificeerd psoas-savvy instructor

a 2014: Mijn eerste 'Psoas-workshop voor dansers' gegeven

Ik vond het onacceptabel dat ik zo vroeg in mijn leven al mijn hartenwens in de wilgen leek te moeten hangen

Zoektocht naar genezing

Een van de belangrijkste momenten die resulteerde in waarom ik ben gaan doen wat ik nu doe, was in mijn eerste jaar op de dansacademie: ik kreeg een voetbalknietje tijdens het maken van een sliding en herstelde daar niet van. Zelfs na een meniscusoperatie bleef de bewegingsbeperking van dit fysieke trauma bijna gelijk en de pijn niet veel minder. Jaren heb ik me zo door de opleiding geworsteld, niet begrijpend waarom de revalidatielessen en fysiotherapiebehandelingen geen zoden aan de dijk zetten.

Ik vond het onacceptabel dat ik zo vroeg in mijn leven al mijn hartewens in de wilgen leek te moeten hangen en ging op zoek naar andere mogelijkheden om te revalideren. Zo kwam ik terecht bij de eerste yogalessen die ik volgde bij de School voor Nieuwe Dansontwikkeling in Amsterdam en ze voelden als thuiskomen.

Tijdens mijn zoektocht naar genezing kwam ik terecht bij het werk van Paul Chek, Karen Clippinger, Bowen Techniek en Self Myofascial Release, ontving ik in 2010 het certificaat National Academy of Sports Medicine Personal Trainer, werd ik in 2012 Psoas Savvy Instructor en organiseerde ik samen met mijn docente Liz Koch in 2014 de eerste Psoas Workshop voor Dansers in Amsterdam.

In 2010 startte ik mijn eigen lespraktijk in Amsterdam waar ik de lessen gaf die ik nu Yaaya Yoga en Soft Yoga noem. Mijn knie was inmiddels volledig hersteld door het bewegingswerk dat ik gedurende de jaren in mijn woonkamer had gedaan middels de kennis die ik had verkregen en deze lessen waren mijn manier om die ervaring door te geven. Na een paar succesvolle jaren in Amsterdam deze lessen te hebben gegeven ben ik naar de rustiger omgeving van Groningen verhuisd.

Een gouden herstart

Na een periode van stilte kwam de vraag naar “wanneer ik weer zou starten” en het bewegingswerk dat ik zelf zo fantastisch vind steeds vaker bij me terug: Yoga Puur Goud werd geboren. Wat ik een hele leuke naam vind want in Groningen spreekt men het woord “goed” uit als “goud”.

Maar ook de wonderlijke genezingen die mensen met me hadden gedeeld nadat ze zelfs maar enkele lessen bij mij hadden gevolgd waren reden voor het starten van Yoga Puur Goud. Chronische onderrugpijn die (soms na 10 jaar) volledig weg was tot knarsetanden dat bijna gestopt was tot migraine die al maanden wegbleef tot mentale trauma’s waar mensen al jaren voor bij de psycholoog liepen en nu geen punt van problematiek meer waren. Al die genezingen had ik niet kunnen voorzien maar bleken wel onderdeel van het bewegingswerk.

Want zie je… er is een verband tussen het menselijk lichaam en elk trauma, mentaal of fysiek dat je ooit hebt opgelopen. En iets dat werkt bewijst zichzelf. Omdat ik met beide soorten trauma’s niet onbekend ben en een weg zocht naar genezing hierin, ondersteun ik de opgedane kennis met mijn ervaringsdeskundigheid.

Ben je benieuwd hoe een van de yogalessen die ik geef zich aan jou kunnen bewijzen? Kom het ervaren. Ik weet zeker dat je er geen spijt van zult krijgen.

Namasté,

Sjarai

Namasté

Leuk dat je bij Yoga Puur Goud langskomt. Bekijk onze yogalessen en boek meteen je proefles.

Yoga Puur Goud