Praktische informatie

Kom je voor het eerst naar een (yoga)les van Yoga
Puur Goud? Wat leuk! Hieronder lees je waar je je op kan voorbereiden.

Onze maatregelen

Zoek je online yogales? Dat kan! Lees hier meer.

Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: (milde) verkoudheidsklachten, neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 graden Celsius) of bij koorts. Blijf ook thuis als iemand in je huis koorts heeft (vanaf 38 graden Celsius) en/of benauwdheidsklachten.

Houd 1,5 meter afstand van elkaar. Desinfecteer je handen bij binnenkomst.

Bij het deelnemen aan een les van Yoga Puur Goud verklaar je dat je vrij bent van Corona symptomen.

Als we dit met z´n allen afspreken, zijn we met coronavrije mensen in de studio en kunnen we wat ons betreft met vertrouwen gaan ontspannen.

Per 1 december 2020 geldt in publieke binnenruimtes een mondkapjesplicht, ook in de studio’s waar de Yoga Puur Goud lessen zijn. Dit geldt niet tijdens de les; een mondkapje dragen tijdens de les raden wij af. Wanneer je zonder mondkapje de studio betreedt dan betekent dat automatisch dat je een uitzondering hebt voor het dragen van een mondkapje. Wij weten dat er mensen zijn met een medische indicatie hiervoor en dit hoef je in verband met de privacywetgeving niet aan te tonen; wij zullen er ook niet naar vragen. Dit kan zowel om zichtbare als onzichtbare beperkingen of ziektes gaan. Denk aan een longaandoening, hyperventilatie, angsten of omdat je op een andere manier (psychisch) ontregeld raakt door het dragen van een mondkapje.

Draag je wel een mondkapje? Zorg er dan voor dat je hem op de juiste manier gebruikt: gebruik hem maximaal één keer, raak met schone handen alleen de elastiekjes aan, leg hem niet op de grond of op de yogamat, berg hem op in een bakje of zakje of gooi hem weg.

Het belangrijkste zijn misschien wel de microdruppels (aerosolen) en dus goede ventilatie: wij ventileren voor én na elke les. 

De studio’s zijn groot genoeg om minimaal 1,70 meter (of meer) afstand tussen elke yogamat te creëren. Zolang de corona versoepelingen van kracht zijn, is het maximaal aantal deelnemers per les 2 personen om de wettelijke afstand van 1,5m te kunnen waarborgen.

Voor aanvang van de les:

Kom op tijd! Voor aanvang van de eerste avondles van 19:00 uur is er tijd om nog wat te vragen of eventuele blessures/medische indicaties door te geven aan de docent zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Omdat de eerste en tweede avondles op elkaar aansluiten is het van belang dat je ook vóór de 20:00 uur les minimaal vijf minuten van tevoren aanwezig bent om de wissel zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Na aanvang van de tweede avondles is er ruimte voor vragen.

Geef het altijd (vertrouwelijk) aan de docent vóór aanvang van een les door als je blessures of klachten hebt, zodat we er rekening mee kunnen houden. Een oude hernia, polspijn, angst, mogelijke zwangerschap, rugklachten, hoge bloeddruk, wat dan ook. Wanneer je houdingen moet overslaan is dat uiteraard geen probleem en bieden we je een alternatief. Je komt immers niet voor ons maar voor jezelf. Luister naar en eer je eigen lichaam.

Onthoud: luister naar en eer je eigen lichaam; wees mindful

Huisregels & voorbereiding

We huren de ruimte van Studio Edanz en gaan als goede gasten met de ruimte en het pand om. Edanz en Yoga Puur Goud zijn niet aansprakelijk voor zoekgeraakte eigendommen. Zie hiervoor ook onze algemene voorwaarden.

Edanz heeft (leen)yogamatten beschikbaar voor als je geen mat hebt. Voordat je deze na afloop weer teruglegt, reinig je deze met speciale spray. In verband met de hygiëne is het erg fijn om je eigen mat te hebben zodra je meerdere lessen gaat volgen. Ook raden wij je aan een handdoek mee te nemen om over je leenmat en eventuele yoga bricks etc. te leggen.

Denk verder om het volgende:

  • Zet je telefoon op stil of uit zodat je de les niet per ongeluk verstoort.
  • Trek voor Yin Yoga en Soft Yoga warme maar soepele kleding aan. Voor Yaaya Yoga is sportkleding aan te raden; tijdens deze lessen is het vaak zweten geblazen.
  • Tijdens Yin Yoga moet je soms vaker naar het toilet. Doe dit alsjeblieft zo stil mogelijk.
  • Knopen, ritsen en dikke banden zijn vaak niet prettig. Doe grote sieraden en je horloge af en oefen op (schone!) blote voeten of op speciale yogasokken.

    Sokken kun je bij je houden tijdens rustige Yin en Soft Yoga en voor de eindontspanning maar niet tijdens de staande houdingen aanhouden i.v.m. uitglijden.

  • Tijdens de les wordt er in principe niet gedronken. Het is je doel om je lichaam op te warmen en daarmee in de diepere lagen van je lichaam en concentratie te gaan. Door drinken hinder je dit proces. Zwanger of een andere reden om wel te drinken? Helemaal oké!
  • Het beoefenen van yoga op een volle maag kan zorgen voor krampen, misselijkheid en zelfs overgeven. Eet daarom twee uur voor aanvang van de les licht tot weinig en na de les veel fruit en groenten.
  • Wees mindful met je persoonlijke en sociale hygiëne. Dit is een belangrijk onderdeel van de yogalevensstijl. Kom daarom schoon, fris en zoveel mogelijk zonder luchtjes of parfum naar de les zodat je je eigen ademhaling en die van je medestudenten niet hindert. Neem wanneer mogelijk een douche voor de les, of was je handen, oksels, voeten en gezicht.
  • Wees mindful met jezelf en anderen tijdens de les. Luister naar je lichaam. Je hoeft niks te kunnen! Alleen jij weet wat je op dat moment in de les wel/niet aan kunt. Jij bent je eigen meester, we vertrouwen erop dat je niet over je eigen grenzen heen gaat tijdens de lessen.

Wegens de coronamaatregelen gaan we extra hygiënisch om met de gebruikte attributen in de les en vragen we je deze naderhand zelf schoon achter te laten.

Na de les:

Ruim je (schoongemaakte) mat op en eventuele andere spullen; laat je plekje netjes achter. Bewust hiermee omgaan is mindful en onderdeel van yoga.

Ervaar je na de les klachten en/of emoties die je overvallen? Ga wanneer je dat prettig vindt naar je docent voor begeleiding. Yoga is geen vervanging voor medisch advies. Raadpleeg je behandelend arts bij aanhoudende klachten.

Namasté

Leuk dat je bij Yoga Puur Goud langskomt. Bekijk onze yogalessen en boek meteen je gratis proefles.

Yoga Puur Goud