Praktische informatie

Kom je voor het eerst naar een (yoga)les van Yoga
Puur Goud? Wat leuk! Hieronder lees je waar je je op kan voorbereiden.

Maatregelen naar aanleiding van de persconferentie van 02-11-2021

Met de yogalessen bij Edanz vallen we onder buurthuizen en yogascholen. In navolging van de voorwaarden van het RIVM en de yogabranche organisatie gaan de lessen bij Edanz door met een paar kleine aanpassingen. Het gaat hier immers ook over kleinschalige activiteiten. Indien er grotere activiteiten plaatsvinden en ook de “horeca” wordt ingezet is dit anders.

Graag wijzen we je op het protocol bij Edanz (hier) en de officiële website van de Rijksoverheid (hier).

Let de komende tijd goed op het volgende:

 • Edanz verzoekt ons de centrale ruimten alleen voor doorloop te gebruiken.
 • De thee na aanvang van de les komt te vervallen omdat dit onder “horeca” zou kunnen vallen.
 • Neem zoveel mogelijk je eigen yogamat en yogaprops (kussen, dekentje, etc.) mee of iets om geleende spullen mee te bedekken (kussensloop of handdoek). Uiteraard blijven we geleende spullen na afloop van de les schoonmaken. Dat hoort gewoon bij een goede yoga practice.
 • Nog altijd geldt, blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt (ook als je gevaccineerd bent): (milde) verkoudheidsklachten, neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 graden Celsius) of bij koorts. Blijf ook thuis als iemand in je huis koorts heeft (vanaf 38 graden Celsius) en/of benauwdheidsklachten.
 • We houden we 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Desinfecteer je handen bij binnenkomst.

Bij het deelnemen aan een les van Yoga Puur Goud verklaar je dat je vrij bent van coronasymptomen. Dit staat ook in onze algemene voorwaarden.

De studio’s zijn groot genoeg om minimaal 1,5 meter (of meer) afstand tussen elke yogamat te creëren. Zolang de coronaregels van kracht zijn, blijft het maximaal aantal deelnemers per les dat ook zodat we een afstand van 1,5 meter kunnen waarborgen.

Als we dit met z´n allen afspreken, zijn we met coronavrije mensen in de studio en kunnen we wat ons betreft met vertrouwen gaan ontspannen. 

Voor aanvang van de les:

Kom op tijd. Voor aanvang van de les is er tijd om nog wat te vragen of eventuele blessures/medische indicaties door te geven aan de docent zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

Geef het altijd (vertrouwelijk) aan de docent vóór aanvang van een les door als je blessures of klachten hebt, zodat we er rekening mee kunnen houden. Een oude hernia, polspijn, angst, mogelijke zwangerschap, rugklachten, hoge bloeddruk, wat dan ook. Wanneer je houdingen moet overslaan is dat uiteraard geen probleem en bieden we je een alternatief. Je komt immers niet voor ons maar voor jezelf. Luister naar en eer je eigen lichaam.

Onthoud: luister naar en eer je eigen lichaam; wees mindful

Huisregels & voorbereiding

We huren de ruimte van Studio Edanz en gaan als goede gasten met de ruimte en het pand om. Edanz en Yoga Puur Goud zijn niet aansprakelijk voor zoekgeraakte eigendommen. Zie hiervoor ook onze algemene voorwaarden.

Edanz heeft (leen)yogamatten beschikbaar voor als je geen mat hebt. Voordat je deze na afloop weer teruglegt, reinig je deze met speciale spray. In verband met de hygiëne is het erg fijn om je eigen mat te hebben zodra je meerdere lessen gaat volgen. Ook raden wij je aan een handdoek mee te nemen om over je leenmat en eventuele yoga bricks etc. te leggen.

Denk verder om het volgende:

 • Zet je telefoon op stil of uit zodat je de les niet per ongeluk verstoort.
 • Trek voor Yin Yoga en Soft Yoga warme maar soepele kleding aan. Voor Yaaya Yoga is sportkleding aan te raden; tijdens deze lessen is het vaak zweten geblazen.
 • Tijdens Yin Yoga moet je soms vaker naar het toilet. Doe dit alsjeblieft zo stil mogelijk.
 • Knopen, ritsen en dikke banden zijn vaak niet prettig. Doe grote sieraden en je horloge af en oefen op (schone!) blote voeten of op speciale yogasokken.

  Sokken kun je bij je houden tijdens rustige Yin en Soft Yoga en voor de eindontspanning maar niet tijdens de staande houdingen aanhouden i.v.m. uitglijden.

 • Tijdens de les wordt er in principe niet gedronken. Het is je doel om je lichaam op te warmen en daarmee in de diepere lagen van je lichaam en concentratie te gaan. Door drinken hinder je dit proces. Zwanger of een andere reden om wel te drinken? Helemaal oké!
 • Het beoefenen van yoga op een volle maag kan zorgen voor krampen, misselijkheid en zelfs overgeven. Eet daarom twee uur voor aanvang van de les licht tot weinig en na de les veel fruit en groenten.
 • Wees mindful met je persoonlijke en sociale hygiëne. Dit is een belangrijk onderdeel van de yogalevensstijl. Kom daarom schoon, fris en zoveel mogelijk zonder luchtjes of parfum naar de les zodat je je eigen ademhaling en die van je medestudenten niet hindert. Neem wanneer mogelijk een douche voor de les, of was je handen, oksels, voeten en gezicht.
 • Wees mindful met jezelf en anderen tijdens de les. Luister naar je lichaam. Je hoeft niks te kunnen! Alleen jij weet wat je op dat moment in de les wel/niet aan kunt. Jij bent je eigen meester, we vertrouwen erop dat je niet over je eigen grenzen heen gaat tijdens de lessen.

Wegens de coronamaatregelen gaan we extra hygiënisch om met de gebruikte attributen in de les en vragen we je deze naderhand zelf schoon achter te laten.

Na de les:

Ruim je (schoongemaakte) mat op en eventuele andere spullen; laat je plekje netjes achter. Bewust hiermee omgaan is mindful en onderdeel van yoga.

Ervaar je na de les klachten en/of emoties die je overvallen? Ga wanneer je dat prettig vindt naar je docent voor begeleiding. Yoga is geen vervanging voor medisch advies. Raadpleeg je behandelend arts bij aanhoudende klachten.

Namasté

Leuk dat je bij Yoga Puur Goud langskomt. Bekijk onze yogalessen en boek meteen je gratis proefles.

Yoga Puur Goud