Praktische informatie

Kom je voor het eerst naar een yoga les van
Yoga Puur Goud? Wat leuk! Hieronder lees je waar je je op kan voorbereiden.

Voor aanvang van de les:

Kom op tijd. Voor aanvang van de les is er tijd om nog wat te vragen of eventuele blessures/medische indicaties door te geven aan de docent zodat hier rekening mee gehouden kan worden.

Geef altijd vóór aanvang van een les (vertrouwelijk) aan de docent  door als je blessures of klachten hebt zodat we er rekening mee kunnen houden. Een oude hernia, polspijn, angst, mogelijke zwangerschap, rugklachten, hoge bloeddruk, of iets anders. Wanneer je houdingen moet overslaan is dat uiteraard geen probleem en bieden we je een alternatief. Je komt immers niet voor ons maar voor jezelf. Luister naar en eer je eigen lichaam.

Onthoud: luister je eigen lichaam; wees mindful

Huisregels & voorbereiding

We huren de ruimte van Studio Moesstraat en gaan als goede gasten met de ruimte en het pand om. Studio Moesstraat en Yoga Puur Goud zijn niet aansprakelijk voor zoekgeraakte eigendommen. Zie hiervoor ook onze algemene voorwaarden.

Studio Moesstraat heeft (leen)yogamatten beschikbaar voor als je geen mat hebt. Voordat je deze na afloop weer teruglegt, reinig je deze met speciale spray. In verband met de hygiëne is het erg fijn om je eigen mat te hebben zodra je meerdere lessen gaat volgen. Ook raden wij je aan een handdoek mee te nemen om over je leenmat en eventuele yoga bricks etc. te leggen.

Denk verder om het volgende:

 • Zet je telefoon op stil of uit zodat je de les niet per ongeluk verstoort.
 • Trek voor Yin Yoga en Soft Yoga warme maar soepele kleding aan. Voor Yaaya Yoga is sportkleding aan te raden; tijdens deze lessen is het vaak zweten geblazen.
 • Tijdens Yin Yoga moet je soms vaker naar het toilet. Doe dit alsjeblieft zo stil mogelijk.
 • Knopen, ritsen en dikke banden zijn vaak niet prettig. Doe grote sieraden en je horloge af en oefen op (schone!) blote voeten of op speciale yogasokken.

  Sokken kun je bij je houden tijdens de rustige Yin en Soft Yogalessen en voor de eindontspanning maar niet tijdens de staande houdingen aanhouden i.v.m. uitglijden.

 • Tijdens de les wordt er in principe niet gedronken. Het is je doel om je lichaam op te warmen en daarmee in de diepere lagen van je lichaam en concentratie te gaan. Door drinken hinder je dit proces. Zwanger of een andere reden om wel te drinken? Helemaal oké!
 • Het beoefenen van yoga op een volle maag kan zorgen voor krampen, misselijkheid en zelfs overgeven. Eet daarom twee uur voor aanvang van de les licht tot weinig en na de les veel fruit en groenten.
 • Wees mindful met je persoonlijke en sociale hygiëne. Dit is een belangrijk onderdeel van de yogalevensstijl. Kom daarom schoon, fris en zoveel mogelijk zonder luchtjes of parfum naar de les zodat je je eigen ademhaling en die van je medestudenten niet hindert. Neem wanneer mogelijk een douche voor de les, of was je handen, oksels, voeten en gezicht.
 • Wees mindful met jezelf en anderen tijdens de les. Luister naar je lichaam. Je hoeft niks te kunnen! Alleen jij weet wat je op dat moment in de les wel/niet aan kunt. Jij bent je eigen meester, we vertrouwen erop dat je niet over je eigen grenzen heen gaat tijdens de lessen.
 • Na de les ruimen we rustig onze spullen op en reinigen het matje en de gebruikte materialen.

Na de les:

Ruim je (schoongemaakte) mat op en eventuele andere spullen; laat je plekje netjes achter. Bewust hiermee omgaan is mindful en onderdeel van yoga.

Ervaar je na de les klachten en/of emoties die je overvallen? Ga wanneer je dat prettig vindt naar je docent voor begeleiding. Yoga is geen vervanging voor medisch advies. Raadpleeg je behandelend arts bij aanhoudende klachten.

Namasté

Leuk dat je bij Yoga Puur Goud langskomt. Bekijk onze yogalessen en boek meteen je proefles.

Yoga Puur Goud