Yin Yoga

De flow van energie, yin en yang

Online lessen

Yoga Puur Goud biedt ook de mogelijkheid om wekelijks live online yogalessen te volgen. Sjarai geeft tijdens deze les uitsluitend online les om je zoveel mogelijk persoonlijke aandacht op afstand te geven. Daarom geldt ook hier een maximum aantal deelnemers.

Je ontvangt voor aanvang van de les een persoonlijke link via de e-mail om deel te kunnen nemen. In het rooster vind je wanneer deze online Yin Yogales plaatsvindt.

Heb je interesse? Meld je dan aan voor een gratis proefles of koop een 10-rittenkaart. Bij deelname aan deze les ga je eveneens akkoord met de algemene voorwaarden en privacyverklaring.

* Het maken en/of verspreiden van (online) beeldmateriaal (foto/video) en/of geluidsopnames is verboden. Zie ook Beeld- en geluidsopnames en verspreiding daarvan in de algemene voorwaarden en privacyverklaring.

Yin Yoga is een rustige yogavorm die zich minder op de spieren richt en juist heel erg richt op een betere doorbloeding van het bindweefsel en de pezen in het lichaam. Tijdens een Yin-les blijven we gemiddeld drie tot zes minuten in een yogahouding (asana). Dit is langer dan bij de meeste ander yogavormen.

De meeste asanas in een Yin-les zijn zittend of liggend waarbij we op zoek gaan naar de weerstand in het gebied waar we middels de asana meer ruimte, doorbloeding, doorstroming van energie en souplesse willen creëren. Na een Yin-les voel je je vaak stil, lichter doch meer geaard.

Naast dat we heel langzaam en mindful de asanas beoefenen, nemen we gedurende de les de tijd om naar binnen te keren en contact te maken met onszelf.

Een disbalans in energie is goed te behandelen met Yin Yoga. Na een Yin-les voel je je vaak stil, lichter, maar meer geaard.

Meridianen

Ook komen de meridianen uit de traditionele Chinese geneeskunde aan bod. Elke les zal in het teken staan van minimaal twee meridianen; de energiebanen waar onze levenskracht doorheen stroomt. Door de doorstroming van energie in de meridianen te bevorderen kan je blessures helpen voorkomen en onze gemoedstoestand bevorderen.

Elke meridiaan werkt namelijk op een fysiek en energetisch/emotioneel vlak. Zo hebben tandvleesproblemen, maagklachten, piekeren en moeite met ontvangen te maken met de miltmeridiaan en heeft de yang partner van deze meridiaan, de maagmeridiaan, invloed op een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, eveneens piekeren en een slechte concentratie.

Elke meridiaan werkt met met een andere meridiaan samen in een yin & yang verband:
 • Miltmeridiaan (yin) + maagmeridiaan (yang)
 • Hartmeridiaan (yin) + dunne-darmmeridiaan (yang)
 • Niermeridiaan (yin) + blaasmeridiaan (yang)
 • Hartbeschermermeridiaan (yin) + drievoudige-verwarmermeridiaan (yang)
 • Galblaasmeridiaan (yin) + levermeridiaan (yang)
 • Longmeridiaan (yin) + dikke-darmmeridiaan (yang)
Als de balans tussen yin & yang er niet of minder is kan er:
 • een teveel aan energie in de meridiaan zijn of;
 • Een tekort aan energie in de meridiaan zijn of;
 • een blokkade van energie in de meridiaan zijn waardoor de doorstroming van de meridiaan niet goed is.

  Die laatste zien we vaak bij blessures.
Behandeling en herstel

Deze disbalans in energie is goed te behandelen in een Yin Yoga les omdat de 12 hoofdmeridianen op bepaalde punten in het lichaam aan de oppervlakte komen en ze toegankelijk van buitenaf maken.

Het zelfhelend vermogen van het lichaam weet precies hoe de disbalans opgelost moet worden als wij middels de asanas de meridianen aanspreken. Yin Yoga is bij uitstek een meditatieve vorm van yoga en kan door iedereen op elk niveau beoefend worden.

Ervaren wat een Yin-les voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor de gratis proefles!

Yin Yoga wordt gegeven bij Edanz:

Van Oldenbarneveltlaan 6
9716 EJ Groningen

Lestijden: zie ons lesrooster

 • Eet 2 uur van tevoren niet/weinig. Doe geen yoga op een volle maag.
 • Draag gemakkelijk zittende kleding die warm genoeg is.
 • Sokken zijn in ieder geval fijn om te dragen tijdens de eindontspanning.
 • Alle materialen zijn in de studio aanwezig. Naderhand vragen we je om de gebruikte materialen schoon te maken met de daarvoor bestemde spray die ook in de studio aanwezig is.
 • Het staat je vrij om je eigen yogamat, dekentje (voor de eindontspanning), bolster en/of yogabrick mee te nemen.

Bij deelname aan onze lessen ga je akkoord met de algemene voorwaarden & privacyverklaring

Namasté

Leuk dat je bij Yoga Puur Goud langskomt. Bekijk onze yogalessen en boek meteen je gratis proefles.

Yoga Puur Goud